Hassel

”Hassel” er en realistisk, nyansert og usminket thrillerserie på 10 episoder. Serien er løst basert på fortellingen om den ikoniske politimannen Roland Hassel, som er hovedpersonen i 29 bøker skrevet av den svenske forfatteren Olov Svedelid. I første sesong følger vi Roland Hassel og hans kollegaer i kampen mot den stadig økende og mer voldelige kriminaliteten i Stockholm.

Serien innledes med at Roland Hassels farsfigur og mentor, Yngve Ruda, blir brutalt myrdet på gaten. Knust av sorg beslutter Hassel seg for å startet sin egen etterforskning og samler sine nærmeste og mest fortrolige medarbeidere i politigruppen ”Triton” for å finne Rudas mordere og hevne ham. 

Hassels besluttsomhet etter å finne de skyldige påvirker også familien hans; kona Daniela og den 14 år gamle stedatteren Vida. Familiens bånd slites tynnere og tynnere samtidig som at sporene etter de skyldige peker mot maktens korridorer i Stockholm og Brüssel. For Hassel har kampen for rettferdighet ingen grenser.

Den 8. september har Viaplays nye originalserie Hassel premiere i hele Norden – kun på Viaplay. Sesongpremieren begynner med en dobbeltepisode etterfulgt av en ny episode hver uke.

Se teaser

Se teaser

  • Roland Hassel

    En ødelagt politiinspektør som leder spesialenheten Triton. Enhetens arbeid er fokusert mot gjengrelatert kriminalitet og har et syn på rettferdighet som sjeldent samsvarer med loven. Privat lever han i et stormfullt samboerforhold med Daniela og hennes datter som han, tross alt, elsker over alt annet.

  • Vida Bergman

    Vida er Danielas 14 år gamle datter og Hassels stedatter. En smart, men forvirret og utagerende tenåring. Hun er brydd med spørsmål om hvem hun egentlig er, siden hennes biologiske far, Leon, i hemmelighet har tatt opp kontakten med henne.

  • Daniela Bergman

    Daniela er Hassels kjæreste som verken kan leve med eller uten ham. Tok over sin forrige kjærestes, Leon Forsberg, bilvask da han ble satt i fengsel. Hun er en hardhudet kjederøykende Skärsholmenbrud som hoppet av skolen etter fylte atten, liker dans og er vant med å få det som hun vil.

Triton

Den ukonvensjonelle spesialenheten mot gjengrelatert kriminalitet som ledes av Hassel. Deres arbeidsområde er Stockholms sørlige forsteder der politireglementet og regelboken er erstattet med gatesmarte midler og uortodokse teknikker. Samholdet er alt i Triton og Hassel forventer kompromissløs lojalitet fra alle medlemmene.

Triton ledes av Roland Hassel og består i tillegg av:

Thomas Meyer – Akkurat som Hassel en kompromissløs og gatesmart politimann som beveger seg uhindret i Stockholms underverden. De er så nære brødre man kan bli uten et blodsbånd.

Eira Lindhe – Nykommeren i teamet som tvinges til å revidere alt hun har lært på politihøyskolen under hennes nye mørke mentor Hassel.

Simon Palm – gruppens fikser-av-alt som alltid ordner opp når gruppen går over grensen.

Johannes Frank – Den falne krigshelten som etter en tid som rusmisbruker har funnet veien tilbake til et anstendig liv og bidrar med all sin tekniske kunnskap til gruppen.

I rollene: Roland Hassel (Ola Rapace), Daniela Bergman (Aliette Opheim), Leon Forsberg (Jens Hultén), Thomas Meyer (Shanti Roney), Vida Bergman (Wilma Lidén), Yngve Ruda (Tomas Laustiola), Marianne Ruda (Stina Ekblad), Fatima Nidal (Ana Gil), Johannes Frank (David Nzinga), Eira Lindhe (Nanna Blondell), Simon Palm (Thomas Holmin), Jovan ”Bosco” Boscovic (Nebojsa Dimitrijevic), Hans Rehnström (Gustav Levin) med flere.

Prøv Viaplay gratis i en månad!

Så mye serier og filmer du vil. Helt uten bindingstid.

Prøv en gratismåned